Ehdolla eduskuntavaaleissa 2023

”There are decades where nothing happens; and there are weeks where decades happen” eli vapaasti suomennettuna, ”On vuosikymmeniä, jolloin ei tapahdu mitään, ja viikkoja, jolloin tapahtuu vuosikymmenien edestä”. Viimeiset kaksi vuotta olemme eläneet poikkeuksellista aikaa, jolloin kriisit ovat tuntuneet kasautuvan toistensa päälle. Vaikka kukin sukupolvi tuntee varmasti elävänsä omanlaisensa poikkeuksellisen epävarmuuden äärellä, viimeiset vuodet ovat olleet ainakin oman elinaikani yhteiskunnallisesti turbulenteinta aikaa. Tuntuu, että juuri nyt on tärkeää tehdä oikeita valintoja – sellaisia, jotka voivat määrittää tulevaisuuttamme pitkälle eteenpäin.

Politiikkaan minut on vetänyt erityisesti ilmastokriisin hillitseminen ja reilun vihreän siirtymän rakentaminen. Ilmastokriisi ja luontokato eivät saa hautautua muiden ongelmiemme alle – muuten meillä ei ole sanottavaa perintöä luovutettavaksi tuleville sukupolville. Ukrainan sodan aiheuttama energiakriisi on nyt käännettävä mahdollisuudeksi ja tartuttava niihin mahdollisuuksiin, joita kestävien energiamuotojen aseman vahvistuminen meille tarjoaa. Mutta mikä vielä keskeisempää: meidän on pystyttävä muuttamaan suhtautumistamme luontoon ja sen monimuotoisuuteen – sen tulee olla kehys, johon toimintamme sovitamme. Tämä merkitsee hakkuiden merkittävää vähentämistä, maankäytön uudelleen arviointia ja esimerkiksi kaivostoiminnan edellytysten tarkkaa harkintaa.

Kestävän tulevaisuuden turvaamiseksi hyvinvointivaltiomme perustuksia on vahvistettava. Matalista palkoista ja huonoista työoloista johtuva sosiaali- ja terveysalan kriisi on näyttänyt, miten herkkä yhteiskuntamme tasapaino on. Pohjoismainen hyvinvointimalli perustuu ennakointiin ja hyvinvoinnin edellytyksistä huolehtimiseen: avun saamiseen matalalla kynnyksellä, laadukkaaseen varhaiskasvatukseen, yhteiskunnan turvaverkkojen toimivuuteen ja laadukkaaseen, kaikkien saavutettavissa olevaan korkeakoulutukseen.

Muun muassa näitä tavoitteita lähden edistämään kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Tervetuloa mukaan kampanjaan rakentamaan Suomelle kestävää tulevaisuutta!

Be the first to reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *